skip to Main Content

Caminada memorial Jordi Mateu Lliró

Caminada Memorial Jordi Mateu Lliró

Jordi Mateu Lliró

En recordança i homenatge d’en Jordi Mateu Lliró, un home estretament vinculat a l’excursionisme, a la protecció de la natura  i compromès a entitats i moviments culturals igualadins i vilanovins, mort el passat 11 de maig, el grup d’excursionistes veterans de la UECANOIA del que formava part, va llençar la idea d’organitzar una caminada memorial conjuntament amb totes les entitats en què ell participava (Colla Excursionista de Vilanova, Grup Trescar i Riurem Escola Mowgli, Omnium Cultural, Fundació La Tossa, Agrupament Escolta Jaume Caresmar/Mª Antònia Salvà, Flama del Canigó, GEDEN, ADF Vilanova, Festa de l’Arbre de Maig, CECI….), a la que hi van quedar totes especialment convidades.

Va ser una caminada amb el nom de CAMINS PERDUTS, CORRIOLS TROBATS, una clara definició d’un trajecte de circumval·lació  pels voltants de Can Titó de Vilanova del Camí, el seu lloc de residència habitual i per tan bon coneixedor del terreny que freqüentment trepitjava perquè era “casa seva”. El recorregut va ser una adaptació reduïda d’una excursió que ell havia coordinat fa uns cinc anys per una rècula de camins, viaranys escabrosos, carreranys, corriols i senderons, torrents i veredes, tot sense moure’s de l’entorn d’Igualada. Alguns trams molt coneguts, altres poc i uns quants en aquells temps quasi inèdits i desconeguts. Molts trams foren recuperats i desbrossats i en Jordi hi tingué molt a veure. Coneixia tots els recons i era capaç d’explicar mil i una facècies d’un itinerari amb quantitat de situacions, llocs i noms.

La caminada coordinada pels veterans de la Uecanoia, la colla Trescar i Riure i la Colla Excursionista de Vilanova, es va realitzar el diumenge dia 1 de juliol, amb sortida des de l’aparcament del poliesportiu de Vilanova del Camí, puntualment a les 8,30 del matí, amb un recorregut de 7 km, i poc mes de dues hores netes de camí i desnivell acumulat de 240 metres, apta per tota mena de caminaires normals, amb el següent itinerari:

Zona d’àlbers del Pujador del Roc, Racó dels Mal Girbats (arbres amb formes estrambòtiques), font de la Noia, zona que fou afectada per l’esclafit del novembre 2016, font de l’Aguilereta i de l’Abraçada, torrent Cairó, hort d’Orient, camí de l’entorn dels Esgavellats, Mirador, Can Bernades i retorn a Vilanova pel Torrent de Can  Bernades.

Després de l’esmorzar en un mirador en vistes a la Conca d’Òdena, totes les entitats participants que van estar convidades a fer un breu parlament per retre recordança i honorança a en Jordi.

Podeu veure la crònica de la caminada al següent enllaç: Infoanoia

Back To Top
×Close search
Search