skip to Main Content

Crònica de la Volta al Monstant de al secció de Btt

  • BTT
Crònica De La Volta Al Monstant De Al Secció De Btt

El bo d’haver anat vàries vegades al Montsant és que pots acabar empalmant tracks i que et surti el bo i millor de tots.

Així doncs hem fet un mix entre la ja tradicional corriolada entre Ulldemolins i Margalef i part de la tornada de la edició de 2016 que es feia per sobre de la carena. Per tot plegat ens ha sortir una ruta que no ha deixat a ningú indiferent i que té absolutament tot el què ens agrada d’aquest esport.

Comencem a pedalar a les 9 i enlloc de fer pista fins a Sant Joan de Codolar passem per un corriol de pujada que sens dubte ens fa escalfar les cames de valent. Passada l’ermita comença el bestial corriol GR-174 o el camí de la Llisera fins a tocar Albarca, per unes cingleres amb barranc a la dreta i la paret del Montsant a l’esquerra, un corriol tècnic de pujada on costa molt fer un zero per la dificultat del terreny. Un cop coronem, ve una baixada per pista fins a Santa Magdalena, on ara sí, farem el corriol més llarg que hi ha per la zona. Un total de 14 km de sender que passen tot resseguint el riu Montsant, amb una vegetació feréstec que ens deixa plens de marques de guerra, un puja baixa constant i exigent, però, que et fa parar inevitablement de tant en tant a contemplar un paisatge preciós. La part més dura d’aquest corriol és quan arriba la cua del pantà de Margalef on trobarem unes escales amb graons de fusta que es baixen prou bé però que també n’hi ha de pujada, i moltes, que s’han de fer amb la btt al coll i que et fulminen les cames.

Un cop arribem a la presa, fem asfalt fins a Margalef i fins a la Bisbal de Falset, pràcticament tot baixada i un cop a la Bisbal fem un traçat nou que puja força dret, amb rampes del 16-18% durant un parell de kms per tornar a baixar i tornar a pujar… fins a la Mare de Deu de la Foia, un entorn idíl•lic per anar a fer una costellada en família. Pugem una mica fins al collet i ara ja sí, baixada fins a la punta de Sant Roc on farem una trialera difícil i plena de rocs que només és apte per als més trialeros de la colla, on un error et pot costar una descavalcada i algun os trencat. La trialera ens deixa a Cabacés on dinarem al centre cívic amb ja 44 km i 1.000 m+, que pot semblar poc però que és molt exigent físicament, i agafarem aire i forces per fer els 36 restants i 1.100 metres més de desnivell.

Sortim i ja sense anestèsia pugem fins a coronar la Serra de Cantacorbs i fins la font de Cabaloca on farem un exigent corriol tècnic de pujada d’uns 3 km i una mica de pista fins a un altre dels corriols estrella que ens deixa a la Pietat i fins a Escala Dei, on fem la parada de rigor a fer 4 fotos d’aquell històric entorn. Recuperem el camí i fem una de les pujades més dures del dia fins a La Morera de Montsant on fem una mica d’intendència i busquem un font com desesperats per la forta calor del dia, a reomplir bidonets.

Ara be la cirereta del dia. Quan ja les forces estan justes i penses només en arribar al final, arribem al corriol estrella que va des de la Morera fins al Pantà de Sant Blai. La definició del corriol és FLOW… corbes peraltades, net de pols i palla, graons per fer salts, trialeretes fàcils, zones ràpides, ho té tot!!! En arribar al final, el somriure a la cara dels Bttrus era inevitable i tots coincidíem a jutjar el mateix, un corriol de 11 sobre 10.

Per últim una mica de puja baixa fins a la meta amb uns quants folls que encara ens vam atrevir a fer una apretada final, amb 2.100 metres de desnivell a les cames i foten pals i explosions com si ens hi anés la vida. En fi, una ruta memorable i repetible que ens deixa uns visuals d’un entorn brutal i que costarà dies, setmanes i mesos en desaparèixer.

https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/volta-al-montsant-by-bttrus-uecanoia-24192512

Back To Top
×Close search
Search