skip to Main Content

Del CLOT DEL FORN (Bagà) a LA MOLINA PEL COLL DE PAL

Del CLOT DEL FORN (Bagà) A LA MOLINA PEL COLL DE PAL

Dijous 30 de maig de 2019. Itinerari de 13 km, amb un fort desnivell acumulat de 557 m. El recorregut es pogué fer o dividir en tres trams per fer-lo assequible a les possibilitats de cada participant, amb punts de parada i/o recollida de l’autocar.

S’inicià la excursió a poc més del km13 de la carretera BV-4024 de Bagà a Coll de Pal que amb molts revolts i fortes rampes de fins el 13%, l’autocar ens deixa al lloc conegut com Coll del Clot de Forn (1712m.a.), des d’on un corriol amb molta vegetació descendeix al refugi del Rebost (1640 m) dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Havia estat una casa de pagès rehabilitada iinaugurada el 1955 i té tota mena de serveis. Des d’una terrassa que mira al sud tenim unes magnífiques vistes sobre les serres veïnes. Som als Pirineus, un altre món molt diferent del que normalment trepitgem els dijous.

Seguint part de la ruta del Trencapinyes i el sender GR 150/4-2 hem de remuntar fort per pista que ens puja en uns 25 minuts fins al Mirador de Els Orris (o del President Josep M. Muller d’Abadal) a 1891 m, sota el Roc Negre, entre prades i en un zona de pícnic amb fonts on arrenca una passarel·la de fusta de 90 cm d’amplada i d’uns 100 metres de llargada adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. El mirador, construït el 1970, gaudeix d’unes vistes panoràmiques espectaculars de la cara sud del Prepirineu Oriental. Es pot veure el massís de la Tosa davant per davant, la Serra del Moixeró, l’extrem est de la Serra del Cadí, la silueta inconfusible i sempre present del Pedraforca i la Serra d’Ensija.Quan hi ha sort es poden veure grans rapinyaires volant, com els trencapinyes, voltors o el trencalòs.És la part més bonica de l’excursió i ens hi aturem per delectar-nos-hi i esmorzar.

La ruta segueix amb lleuger ascens passant pel xalet-refugi de Coll de Pal (1985 m) sota el Puigllançada, amb allotjament, serveis i casa de colònies.Parada de l’autocar i recollida dels que no volen continuar la ruta fins a la Molina, i que baixen Bagà. Es continua en uns 2’5 km pujant cap a Coll de Pal (2106 m) pas natural entre el Puigllançada i el Cap del Serrat Gran, ambdós de 2400 m. El coll és la màxima alçada del recorregut amb vistes sobre la Cerdanya i els Pirineus amb claps encara nevats. Hi bufava un vent que déu n’hi do.L’últim tram a peu és de 5,5 km més per davallar cap a la Cerdanya, pràcticament tot de baixada,per corriol poc definit i seguint el traç de llargues i monòtones pistes d’esquí amb pendents molt fortes (440 m de desnivell), passant per l’estació d’esquí de Coll de Pal i enllaçant amb les pistes de la Molina (1660 m), on definitivament esperava l’autocar.

Satisfets, fineix l’excursió amb un bon dinar dels 49 participants en un restaurant de Bagà

Back To Top
×Close search
Search