skip to Main Content

Lo Coscollet amb la secció de muntanya

Lo Coscollet Amb La Secció De Muntanya

El passat cap de setmana alguns components de la secció de muntanya del Club Excursionista UECANOIA es van desplaçar fins a Peramola per realitzar l’ascensió al Coscollet, un dels 100 cims recomanats per la FEEC.

Lo Coscollet està situat al punt més alt de la Serra de l’Aubenç des de la seva vessant sud. Lo Coscollet és un cim característic per la verticalitat de les seves parets, no obstant és un cim assequible a peu. Posseeix una situació excepcional que ofereix vistes totalment panoràmiques sobre l’embassament d’Oliana, cap als Pirineus i vers la plana.

L’expedició va sortir a peu des del mas Torrent, més amunt de Peramola, i al cap de poc arribaren fins a la curiosa masia troglodítica de la Roca del Corb. Tornaren al camí i avançaren fins al coll de Mu, just a les portes de les roques de Sant Honorat, per baixar fins al torrent de les Caubes i seguir pujant progressivament fins a la base de la gran cinglera d’Aubenç. Un camí marcat ressegueix el peu del cingle fins a la canal de la Jaça, de molta pendent i amb un tram aeri equipat amb cordes. Un cop a dalt planejar per terreny obert i coronar el cim. 

La baixada la van fer cap a la casa abandonada d’Aubenç, tot desfent la carena fins al Tossal de Coll de Prat, Prats de Cortiuda i tancar una llarga ruta circular de 24km i 1400m de desnivell positiu.

Back To Top
×Close search
Search