skip to Main Content

Membres del Club Excta. UECANOIA es formen a l’ACNA

Membres Del Club Excta. UECANOIA Es Formen A L’ACNA

“A la muntanya ves-hi segur”.
Donat que l’activitat de bona part dels membres dels Club Excursionista UECANOIA durant l’hivern a  la muntanya, i amb més motiu la secció d’esquí de muntanya, s’ha d’adaptar a la climatologia i les condicions de l’entorn, és essencial adquirir coneixements per sortir-hi amb seguretat.

El cap de setmana del 8 i 9 de febrer uns quants membres de la secció d’skimo van assistir al curs oficial de l’ACNA (Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus) STA1 a Canfranc.
Les classes teòriques que es van realitzar a la sèu del nostre club el dijous previ i i el mateix cap de setmana al centre ALuRTE de Canfranc, van aportar aportat uns bons coneixements sobre nivologia, preparació dels itineraris, estudi dels butlletins, avaluació del risc d’allaus i rescat de víctimes molt complerts i necessaris per a qualsevol aficionat a aquest esport.

La part pràctica es va dur a terme a diferents punts de la vall on es va fer un estudi exhaustiu del recorregut evitant vertents i zones sensibles de ser allavoses així com l’estudi de les diferents capes i tipus de neu a més del rescat de victimes d’allaus amb DVA.

La formació, la qual es va dur a terme pel membre d’ACNA Carles Garcia, va donar uns coneixements molt valuosos i pràctics que de ben segur aplicaran d’ara en endavant.

Back To Top
×Close search
Search