skip to Main Content

SECCIONS UECANOIA

El Club Excursionista UECANOIA, és una entitat de lleure on es promouen
activitats relacionades amb la natura.

Les nostres seccions són:

CURSES DE MUNTANYA

Ja és una realitat al nostre club la Secció de Curses de Muntanya. Com totes les altres 17 seccions del nostre club, al darrera d’aquesta hi ha la il·lusió i l’esforç dels seus promotors que, si hem de copsar per l’empenta i les ganes de treballar amb la que han proposat el projecte a la Junta Directiva, li augurem un futur prometedor.

El Cap d’aquesta nova secció és el nostre consoci Albert Ferrer, vencedor de l’últim Campionat de Catalunya de curses de muntanya i ben conegut entre tots nosaltres pel seu important palmarès esportiu. Dins de les competicions properes al nostre club el recordareu perquè ha estat el guanyador de la modalitat de Cros de la Cursa de l’Esquiador en les últimes 7 edicions. Té el suport en aquesta tasca el nostre company David Gubern (president actual de l’entitat i practicant de diverses disciplines esportives) que com l’Albert, participa també en curses de muntanya d’arreu de Catalunya.

Principalment, la secció té com objectiu donar a conèixer aquesta modalitat mitjançant sessions teòriques, xerrades, activitats i sortides tant a curses de nivell popular com a nivell competitiu. És una bona oportunitat per a tots aquells que tinguin ganes d’iniciar-se en aquest esport i de compartir amb més gent l’experiència de participar en curses d’aquest tipus en el nostre entorn tant estimat.

BTT

La secció de BTT està coberta per el club Bttrus Anoia, que enguany celebrem el 10è aniversari i a dia d’avui estem annexionats a la UECANOIA. Fem una ruta cada cap de setmana per la comarca i comptem amb un calendari de rutes, on cada mes es fa una sortida a diversos paratges de Catalunya per tal de conèixer el territori. Per fer aquest calendari s’elabora una recerca dels millors camins, corriols i paisatges de cada un dels destins i així poder gaudir del millor btt. Dins de la secció, hi ha membres que participen a curses i pedalades d’àmbit català en representació del club i per altra banda els que fan les sortides de cap de setmana, on sempre es fa parada per esmorzar, de forquilla “si es pot”, i es mira de portar un ritme apte per a tothom amb un mínim d’entrenament. Les rutes dominicals poden oscil·lar entre 40 i 80km i el dia oficial de sortida és cada diumenge.

ESQUÍ DE MUNTANYA

Aquesta secció té com a finalitat l’ascensió als diferents cims del Pirineu amb esquís. Ocasionalment també a cims dels Alps. Cada dos anys organitza un curset d’aprenentatge d’aquest esport a càrrec de monitors de la nostra entitat. Les primeres sortides de cada temporada solen ser de dificultat baixa per a facilitar l’assistència als que s’inicien en aquest esport. Les sortides de final de temporada solen ser més fortes. Pels que desitgin provar-ho, la nostra secció de lloguer de material disposa d’esquís de lloguer, pells, ganivetes, arves i demés material necessari per a una correcta pràctica d’aquest esport.

ESQUÍ ALPÍ

La secció d’Esquí Alpí de la nostra entitat està adreçada als més menuts. L’última setmana de l’any organitza el tradicional curset d’Esquí Alpí al domini esquiable GRANDVALIRA. En aquest curset l’entitat desplaça a monitors de l’entitat per fer-se càrrec del centenar de nens i nenes de 7 a 14 anys que hi participen. L’allotjament es fa al refugi Aina de Canillo (Andorra) i les classes d’esquí van a càrrec de Monitors de l’Escola Andorrana d’Esquí i de l’entitat.

MUNTANYA

La secció de Muntanya prepara sortides que a vegades tenen caràcter de cap de setmana amb pernoctació inclosa, ja sia amb refugi o amb tenda. En altres ocasions, la sortida es redueix a un sol dia. Els desnivells a superar són més forts que els de la secció de Matinals però no tant com els de la secció d’Alta Muntanya. El terreny d’acció de les ascensions d’aquesta secció s’emmarca entre els 1000 mts. i els 2.500 mts. aproximadament. Sovint als membres d’aquesta secció preparen travesses que, si bé no comporten grans ascensions, sí que tenen una certa duresa, tant per l’horari com pels desnivells acumulats que se superen.

ALTA MUNTANYA

Les activitats d’alta muntanya es desenvolupen en un terreny muntanyenc, relativament elevat però d’altitud no específica que té condicions geogràfiques particulars de neu, gel, clima, radiació ultraviolada, etc., i en què existeixen riscos associats per a les persones si s’hi exposen.

VETERANS

Tot i que hi pot participar tothom, aquesta secció està principalment adreçada a la gent jubilada. Les sortides es porten a terme quinzenalment els dijous al matí i el mitjà de transport habitualment són els cotxes particulars tot i que en determinades sortides també utilitzin l’autocar. És una secció especialment indicada pels que, sense voler perdre el contacte amb les excursions, el ritme i els desnivells de la secció immediatament superior (Matinals) se’ls fan massa carregosos i busquen quelcom més planer. Malgrat tot, moltes de les seves sortides no tenen res a envejar ni en desnivells ni en distància a algunes de la secció de matinals i és força freqüent veure membres de la nostra entitat que les encapçala.

SECCIÓ FAMILIAR

La Secció Familiar del Club Excursionista UECANOIA té com a finalitat dur a terme una sèrie de sortides adreçades als socis menuts i als seus pares. Volem que esdevingui un punt de trobada de tots aquells pares i mares que volen portar d’excursió als seus fills i que sovint no acaben de trobar l’indret adient per fer-ho.

ESCALADA – ALPINISME

Aquesta secció té com a principal camp d’acció l’escalada esportiva en roca, i és en aquest camp on s’organitzen més sortides. Sovint però, també els seus components practiquen l’escalada en gel. Periòdicament organitzen cursets d’aprenentatge i perfeccionament. També forma part de les seves activitats l’obertura de noves vies i el reequipament d’altres.

ESQUÍ NÒRDIC

Hi ha gent que es pensa que l’Esquí Nòrdic és caminar amb esquís. Altres diuen que és pels que no saben Esquí Alpí, i fins i tot hi ha qui creu que és per la gent que no es vol cansar gaire. La realitat és molt diferent. La correcta pràctica d’aquest esquí requereix una tècnica molt notable i unes condicions físiques que poden fer suar de valent al més exigent. La nostra secció d’Esquí Nòrdic organitza cada any un curset a Tuixent que té una durada de tres diumenges. Les classes van a càrrec de monitors de l’esmentada estació. Aquesta secció també organitza cada any el Campionat de l’Anoia d’Esquí Nòrdic i diferents sortides a indrets de gran bellesa, sovint fora de pistes traçades. Cada any coordinen el desplaçament a curses d’aquesta modalitat a l’estranger, tals com Engadin Ski Marathon a Suïssa, Marcialonga a Italia o la Vassalopet a Suècia.

VIES FERRADES

Aquesta secció té coma finalitat exclusiva l’organització i guiatge de sortides a diferents vies ferrades. Hom pot llogar al club cascs i baudriers per participar-hi. El dissipador i els mosquetons d’assegurança cal que els porti cada participant. La participació està limitada a dues persones per vocal.

MATINALS

Aquesta secció, organitza sortides de caràcter fàcil, aptes per a tots aquells que tinguin un cert hàbit caminador. La durada de les excursions d’aquesta secció és d’un matí. Els desnivells que cal superar no són gaire forts. Normalment la participació és força nombrosa i els desplaçaments fins al lloc de sortida es fan amb autocar o cotxes particulars. Hi ha molt bon ambient entre els assistents.

Back To Top
×Close search
Search