skip to Main Content

Un dissabte de curses verticals

Un Dissabte De Curses Verticals

Dissabte començava la jornada a la Vall de Núria amb la sortida de la 4a edició de l’Olla Vertical, un cursa de muntanya vertical amb sortida al Santuari de Núria a 1960m i final al cim del Puigmal de 2909m que, resumint,  són 986m de desnivell positiu en tant sols 3,6km de distància. Aquesta prova estava inclosa dins del Circuit de Curses Verticals de la FEEC i va comptar amb la participació de 102 corredors entre els quals dos membres de la UECANOIA, el David i el Xavi Patiño, que van fer cim en 23a i 35a posició absoluta, amb un temps de 55 i 59 minuts respectivament.

A la tarda va ser el torn de la mítica “Milla Vertical d’Àreu” (l’anterior Cuita el Sol), cursa vertical que surt del poble d’Àreu (1220m) a la Vall Ferrera i acaba al cim del Monteixo (2905m), 1685m de desnivell positiu en també 3,6km de distància (700m de desnivell positiu més que la vertical de Núria amb la mateixa distància).
La cursa s’inicia quan l’ombra arriba a la Plaça del poble d’Àreu i els corredors han d’aconseguir arribar al cim abans no els toqui l’ombra. La baixada, ja sense cronometrar, es fa pel mateix circuit de pujada i en diversos casos havent de fer ús dels frontals (inclosos en el material obligatori de la cursa). Dos corredors de la secció de curses de muntanya, Pere Marsé amb 1h35 i Roger Soler amb 1h57 hi van prendre part, quedant en 34a i 66a posició respectivament, aconseguint així arribar abans no els toqués l’ombra.

Back To Top
×Close search
Search