skip to Main Content

CURSA DE L’ESQUIADOR 2018
25 de novembre de 2018 a Carme

El 1989 es van programar un seguit d’activitats per tal de commemorar el 25è aniversari de l’Entitat.
Una d’elles fou la Cursa de l’Esquiador, proposada per qui en seria el Director i l’ànima de la cursa durant una bona colla d’edicions, en Joan Vives.

Segueix-nos a les xarxes i coneix tota la informació sobre la cursa:

JOAN VIVES I QUERALTÓ

Una mica d’història…

Ell va ser un dels 7 socis fundadors de la UEC Anoia, l’any 1964. El mateix hivern ja va muntar el 1r Curset d’Esquí Alpí. Ell en va ser el pare i l’animador constant d’aquest curset que ha ensenyat a esquiar a moltíssims nois i noies de casa nostra, que ara ja envien al curset als seus propis fills, o bé n’esdevenen ells mateixos els monitors. Aquest curset ha estat una de les activitats més veteranes i regulars de l’entitat, celebrant-se de manera interrompuda des del 1964 fins enguany.

L’any 1988, va organitzar una de les seves més grans aficions: els Cursets d’esquí nòrdic. Cursets que s’omplien a base del seu estímul, telefonades, i animació constant que ell feia als companys, perquè provessin d’una vegada aquell esport diferent de l’esquí alpí o de pista.

Una idea brillant: La Cursa de l’Esquiador

I arriba l’any 1989, en què té una idea brillant: ‘farem una cursa que ens obligarà a entrenar-nos per començar la temporada d’esquí en forma, i n’hi direm La Cursa de l’Esquiador’. Una idea brillant, curiosa i a la vegada que és com una paradoxa: la Cursa de l’Esquiador, és la cursa on es fa de tot menys esquiar! I la gent deia: ‘Com és que n’hi dieu la Cursa de l’Esquiador?’, i el Joan pacient contestava: ‘És que ens preparem per la temporada d’esquí… per això es la nostra cursa, la Cursa de l’Esquiador’. Chapeau! I no cal dir l’èxit creixent de cada convocatòria, amb molt més de mil inscrits per edició. El Joan, en va ser la idea, l’ànima, l’iniciador, l’animador, i el supervisor constant, tant si n’era director, com quan ja va deixar la responsabilitat als que l’acompanyaven. Atent, vigilant, observador, exigent i molt honest i recte amb la normativa i la presentació dels resultats. Un home fiable, de confiança.

Per aquest motiu, d’una lògica absoluta, la Junta de la UECANOIA, ha decidit per unanimitat i prèvia consulta amb l’Assumpta, la dona del Joan, que la Cursa de l’Esquiador, portarà afegit en el futur, el nom de ‘Memorial Joan Vives’.

Back To Top
×Close search
Search