skip to Main Content

CURSET D’ESQUÍ ALPÍ

Pensat per ensenyar a esquiar o millorar el nivell d’esquí als nens i joves a partir de 7 anys que s’hi inscriuen.

Es fan 5 grups diferents, amb dos monitors en cada un d’ells, repartits segons el nivell d’esquí de cada cursetista. Les classes es duen a terme en sessions de matí i tarda a les pistes del domini esquiable de GRANDVALIRA (Andorra). Cal indicar que és necessari ser soci del club per participar en el curset.

L’allotjament el tenim reservat com cada any al refugi Aina de Canillo. És un equipament que s’ajusta perfectament a les nostres necessitats i on ens hi sentim com a casa perquè ja fa 40 anys que hi anem. Les classes d’esquí van a càrrec dels nostres monitors i també de monitors de GRANDVALIRA. La sortida es fa sempre el dia 26 de desembre a les 5 de la tarda de l’estació d’autobusos d’Igualada i la tornada el dia 31 a les 19’30 h. en el mateix indret.

El preu és força ajustat perquè els 12 monitors del nostre club que hi treballen ho fan de manera altruista i inclou les classes d’esquí, els transports fins a Andorra i els de cada dia per pujar i baixar de Canillo fins al telecabina de Soldeu, el forfait pels cinc dies, la pensió completa al refugi, la cursa cronometrada, etc. En acabar les classes d’esquí, després de la sessió de dutxa, elsnens i joves participants poden optar pel cinema, jocs de taula diversos, tenis de taula, lectura… També fem alguna visita al poble de Canillo i al seu Palau de Gel. Tots els participants tenen reservat el guarda esquís al Pla dels Espiolets (Soldeu) de manera que només els han de portar el primer dia i l’últim. La resta queden guardats a l’estació. El dinar també el fem a les pistes amb picnic. Els remuntaments per accedir al domini de GRANDVALIRA els fem des del telecabina de Soldeu.

Les places són limitades. Els participants en el curset de l’any anterior, tenen la plaça reservada (fins al 30 de novembre) El període d’inscripció per a nous participants sol anar del 15 de novembre al 13 de desembre, ambdós inclosos. Les places disponibles s’adjudiquen per ordre d’inscripció. L’ambient que s’hi respira és molt agradable i els nens i nenes que s’hi inscriuen en treuen molt profit. Si en voleu més informació o contactar amb els directors del curset sol·liciteu-ho a la secretaria del club.

DOCUMENTACIÓ 40è CURSET
ESQUÍ ALPÍ UECANOIA 2022

INSCRIPCIONS DEL 15  DE NOVEMBRE AL 13 DE DESEMBRE

Repetidors d’altres edicions fins el 30 de novembre a:

Nous cursetistes inscripcions a partir del 01/12 fins el 13/12:

Descarrega’t els arxius per informar-te de tot el que necessites per fer la inscripció:

FAQS (Preguntes freqüents per a nous participants)

Les places per inscriure’s al curset són limitades?

Sí. Ens les marca la capacitat de l’autocar. Tenint en compte que la majoria de cursetistes repeteix cada any (aproximadament un 70%) tenim la deferència de garantir-los la plaça sempre que formalitzin la inscripció dins del mes de novembre. Pels nous participants atorguem les places disponibles a partir del dia 1 de desembre per ordre d’inscripció feta a partir del dia 15 de novembre.

Lloguer d’esquís. On els podem llogar?

Podeu llogar-los on vulgueu, però cal que els llogueu abans de marxar d’Igualada. A la botiga que hi ha a sota del club (Pedraforca) us faran un preu especial del curset per la vostra condició de socis de UECANOIA. Si escolliu aquesta opció, no espereu als últims dies per anar-hi.

Cal portar motxilla necessàriament?

No. Podeu portar maleta, bossa gran, etc. Només es transportarà de l’autocar a l’interior de la casa de colònies AINA.

És imprescindible portar passaport o hi ha altres opcions?

El nen/nena ha de portar el passaport propi (no el dels pares) o bé un permís temporal dels Mossos d’Esquadra juntament amb el DNI. Els hi recollim en pujar a l’autocar el dia de sortida i us el tornem en arribar l’últim dia.

Cal portar el sopar del primer dia?

Sí. El dia 26 cal portar el sopar perquè el servei de restauració de la casa de Colònies AINA, on ens allotgem, no està obert. Poseu-los-hi en un lloc de la maleta que sigui fàcil d’agafar perquè soparem abans de fer l’allotjament a les habitacions.

Els nens/es poden triar els companys/es d’habitació?

Sí. Les habitacions són de 6 places i els deixem triar amb quins companys/es la volen compartir. En el cas que no coneguin a ningú, no patiu, fan amics de seguida i els ajudem en aquesta tasca.

Cal que portin diners els nostres fills?

Cal tenir present que tindran totes les seves necessitats cobertes. Els únics moments que els podran utilitzar seran en el viatge d’anada i tornada que parem uns vint minuts al Pedra Negra de Ponts i el penúltim dia de curset al vespre. Aquell dia, abans de sopar, els deixem anar una estona al poble acompanyats dels seus monitors. Per tant, no els són estrictament necessaris. Ho deixem al vostre criteri.

Durant el curset, podem contactar amb els nostres fills?

Si voleu contactar amb els vostres fills (encara que us aconsellem de no fer-ho si no és absolutament imprescindible) la millor franja horària per fer-ho és de 18.00 h a 20.00 h. que és quan hem acabat la sessió de dutxes i berenar i tenen el temps lliure dins la casa pels jocs de taula, cinema, tenis de taula, etc. fins a les 20.00 h que sopem. Cal tenir present que Aina disposa de wifi.

Com podem seguir el dia a dia del curset?

Durant el curset anem penjant cada dia les fotos i vídeos que anem fent a l’enllaç de Google que us passarem a tots els inscrits. Pels que tingueu compte de facebook també anem comentant el dia a dia al compte “Curset d’esquí alpí UECANOIA”

La casa de Colònies AINA està ben climatitzada?

Sí. La temperatura interior és de 22 graus aprox. Normalment anem amb màniga curta per dins. No cal que els hi poseu un sac de dormir massa gruixut… Tindran calor…

Cal que portin botes de muntanya o amb vambes n’hi ha prou?

Amb vambes n’hi ha prou. Quan pugem a pistes ja sortim de la casa amb les botes i tot l’equipament d’esquí (tret dels esquís que els tenim al guarda-esquís de l’estació). Els seran útils també unes xancletes o similars per anar per dins del refugi i per anar a les dutxes.

En el cas que el nostre fill/a tingui alguna al·lèrgia alimentària, ho teniu contemplat?

Sí. Sols cal que ens ho indiqueu en el moment de fer la inscripció en el lloc adient i el servei de restauració d’AINA ho tindrà en compte.

Poden canviar de grup d’esquí els nostres fills/es durant el curset?

Sí. El primer dia els posem en un dels 5 grups tenint en compte les indicacions que ens heu donat a l’hora de fer la inscripció i el seu nivell d’esquí. Però els podem canviar de grup si escau.

Com feu el dinar a pistes?

A pistes dinem al pícnic del Pla dels Espiolets (Soldeu) És un equipament amb taules, calefacció, WC, etc. El dinar consta d’una bossa de pícnic per cada participant en la qual hi ha un entrepà, mig litre d’aigua, fruita i galetes. Poden repetir tot el que vulguin. En portem sempre de sobres.

Pels àpats a la casa els nens/es poden triar els companys de taula?

Sí. El primer dia els deixem triar els companys de taula que volen tenir i la resta de dies seuen sempre a la mateixa taula i amb els mateixos companys/es.

Els nens debutants que van al grup 5, a banda de les classes dels monitors del club, reben alguna altra classe?

Sí. Els nens i nenes d’aquest grup tenen també cada dia de 12 h a 14 h una classe amb un monitor professional de Grandvalira per tal de reforçar el seu aprenentatge

Teniu el descans dels cursetistes ben contemplat?

Sí. Després de la sessió de dutxes tenen dues hores de temps lliure a l’interior de la casa i poden reposar també a les habitacions. Tenim especial cura en el fet que dormin les hores suficients. És per això que dormen cada dia de les 22 h fins a les 8.30 h de l’endemà que els despertem.

Podem prescindir del servei d’autocar i portar-vos els nostres fills directament a AINA el primer dia o venir-los a buscar allí l’últim dia si ens és més operatiu per la nostra organització familiar?

Sí. No hi ha cap problema. Sols cal que ens ho indiqueu en el moment de fer la inscripció.

És cert que feu una cursa cronometrada?

Sí. Sempre que les condicions de la pista ho permeten, fem una cursa amb cronometratge electrònic portat per membres de Grandvalira en la que hi participen tots els nens i nenes. Abans de fer-la, baixen tots amb els seus monitors per la pista per reconèixer-la i després fan la sortida cronometrada. El mateix dia al vespre a AINA lliurem les copes (al 1r, 2n, 3r i 4t de cada un dels 5 grups) i els diplomes acreditatius de la cursa per a tots. També lliurem algunes medalles per mèrits personals atenent al seu esforç, superació, dedicació, etc.

Disposeu d’assegurança pels participants?

Sí. Tots els participants en el curset estan coberts per l’assegurança que el club té per a tots els seus socis.

Com feu les classes d’esquí?

Fem 5 grups repartits pel nivell d’esquí dels participants. Els grups 1 i 2 baixen per pistes de totes les dificultats, el 3 per pistes vermelles i també alguna negra. El 4 majoritàriament per pistes blaves i alguna vermella i el 5 per pistes verdes.

Quants cursetistes van en cada grup?

En els grups 1,2,3 i 4 un màxim de 10 en cada un d’ells i en el 5 (el dels debutants) un màxim de 5. Tots els grups porten dos monitors. Un va al davant i l’altre al darrere, tancant el grup

Quantes hores d’esquí fan els nens/nenes cada dia?

Estem tot el dia a pistes i esquiem tot el dia, menys de 14h a 15h que estem dinant al pícnic.

A banda de l’autobús que us puja i baixa a pistes, disposeu de cotxe de suport?

Sí. Tenim cotxe de suport preparat per a solucionar qualsevol imprevist mentre estem a pistes.

Back To Top
×Close search
Search